Maskerade & Øyemasker

Vi i Mye Moro fokuserer på å tilby kostymer av alle slag, noe som er spesielt populært er maskerader og karneval. Vi vet at det finnes mange ulike perioder og typer av festivaler, og på grunn av dette tilbyr vi mange ulike kostymer til deg slik at du får variert tilbud å velge mellom. Hvis din neste fest har en dress-code, hvor man må pynte seg og kle seg ut så har vi noe som tilfredsstiller hver en smak.


Maskerade og karneval maske er noe som man kan eksperimentere mye med. Denne type av maskerade er utformet slik at en maske dekker ansiktet ditt, men den har masse staselig pynt på seg og kan komme i mange sterke vakre farger. Dette er fantastiske nyheter for deg som liker å eksperimentere med former og farger og liker å uttrykke seg kunstnerisk. Her finner du mange ulike karneval masker som passer inn i alle typer av tidsepoker og scener.

Maskerade er noe som har eksistert i flere tusen år gjennom menneskehetens historie, og den finner du i nesten alle kulturer. Det kan være alt fra en simpel maske for å skjule ansiktet til en veldig fjong fjærmaske brukt av eksotiske dansere.


Når du tenker på en maskerade kostyme tenker du nok på Mardi Gras. Dette er en svært populær høytid som blir feiret etter, og/eller under helligtrekongersdagen, mest sør i USA i Louisiana. Dette er en høytid hvor amerikanerne går i tog med fargerike øyemasker og maskerade kostymer og feirer den siste natten med å spise rik og fet mat før den rituelle faste sesongen av Lent (eller fastetiden på norsk) begynner. Det brasilianske karnevalet som foregår i samme tidsrom, er også et karneval som er meget fargerik og veldig kjent. Maskerade kostyme er også meget godt i bruk i Venice under Lent også.


Selv om de religiøse konnotasjonene og praksisene under disse periodene blir mindre og mindre, så står fortsatt selve tradisjonen av å pynte seg opp med øyemasker og kostymer ganske sterkt i bruk over hele verdenen. Selv om det er Mardi Gras, Venice Carnival eller under andre navn, så har vi mennesker alltid likt å pynte oss opp med farger og morsomme kostymer.


Karneval masker, eller maskerade er også kjent gjennom andre deler av historien. Det er veldig typisk å se for seg de rike adelene i renessansen holde sine fjonge og fasjonable fester i sine grandiose herregårder med sine øyemasker. Disse maskene ble ofte brukt for å skjule sin egen identitet og sin sosioøkonomiske status. Dette fokuset har blitt mindre og mindre, og i dag blir det mer brukt for festlige øyeblikk, for både underholdning og feiringer.


Basert på disse historiske øyeblikkene gjennom tidene kan man derfor ta med seg mye inspirasjon for hvilken maskerade kostyme man skal velge. Det finnes mange ulike maskerade masker å velge mellom som for eksempel Venice masken, svarte eller hvite masker, eller masker som bare dekker øynene. Andre masker som gir full “anonymitet”, altså at ansiktet ditt ikke kan ses, finnes også. Mange av disse populære maskene representerer ofte (men ikke nødvendigvis) en persona, narren, vitsemakeren, etc. Noen av de mest kjente øyemasker under den venesiske sjangeren er blant annet Bauta, Colombina og Plague Doctor noe som er blant sortimentet du kan få tak i hos oss.


Bauta”, er en maske som er firkantet, har stor hake og ingen munn. Denne masken var svært populær å bruke som forkledning ved diverse politiske valg, slik at full anonymitet var forsikret for brukeren. Denne masken passet perfekt for den som ville forsvinne i folkemengden, og bryte noen regler. Vi anbefaler å bruke denne masken på festen du drar til for å skape et godt inntrykk for den spesielle personen du støter borti.


Colombina”, er egentlig en “halv-maske”, altså den dekker bare brukerens øyne, kinn og noen ganger nese. Den er ofte dekorert med staselig pynt og er fargerik. Denne blir ofte å regne som den kvinnelige motsetningen til “Bauta”. Dog, nå til dags finnes det mannlige versjoner av denne, så man kan se på denne masken som unisex. Denne kan gjerne brukes av kvinner og menn som ikke er redde for å la sin personlighet skinne gjennom masken.

Plague Doctor, er en maske som har et langt og hult nebb og runde øyne, og er vanligvis simpel i design. Denne ble brukt av leger som spesialiserte seg på pest, og den ble brukt for å unngå spredningen av sykdom. Vi anbefaler denne masken for de som liker den litt mer skrullete siden av maskerade. Denne masken kan bli brukt ved sommer-fester, Halloween og alt imellom.


Her kan man altså utforske seg selv og velge hvilken persona som best passer til din personlighet. Man kan velge øyemasker i alle ulike fasonger og farger, man kan rett og slett finne masker som kan utfolde dine kreative sider og dine morsomme sider. Eller sine mørke sider … hvis det er Halloween det er snakk om.

Vi kan garantere at du finner noe som du liker, for her er det veldig mye morsomt å velge mellom!