1960/70 Tallet Hippie & Disco

Skal du på en temafest satt i 60-70 tallet?

Hvis du skal på en fest hvor kles-koden sier du må ha 1960 kostyme eller 1970 kostyme, så har du kommet til riktig sted! Men først litt om perioden. 60-tallet, kanskje en av de mest turbulente tidene i menneskehetens historie. Her snakker vi Kennedy-drapet, første mann i verdens rommet og på månen, Berlin muren bygges, Vietnam krigen, den kubanske missil krisen og Martin Luther King kommer frem. Men selv på denne tiden fant man tid til kreativitet, og pop-kulturen endret seg for alltid. Heldigvis var denne tiden likevel ikke så ille, med mange reformer i menneske rettigheter og at folk skjønte at med utdanning kommer myndiggjøring. Dette er noen grunner for at ditt 60 talls kostyme kan representere de beste sidene ved denne tiden.


Her er noen mote-tips for dem som vil ha det perfekte 1960 kostyme. For kvinner, så kan det passe med miniskjørt og noen fine lær boots. Menn pleide å bruke Paisley skjorte og fløyelsbukser. Dette passer perfekt for et tidlig 60 talls kostyme. På det sene 60 tallet ble det introdusert psykedelisk klær med sterke farger for både menn og kvinner, på denne måten ble «tiden av hippier» født. Menn pleide å ha lenger hår, og i vårt sortiment finner du både 60 talls kostymer og parykker som representerer dette. Kvinner representerte hippie looken ved å bruke skjørt og kjoler som var lenger, ofte kalt Maxies, ofte med sterke farger.


I vårt sortiment finner du mange spennende utvalg av kostymer og parykker som ville passet perfekt for 60 tallet, for både menn og kvinner. Vi tror ikke vi kommer skuffe dere her, da utvalget er så mangt og se gjennom. Bare foreta et søk på det du trenger, eller gå til «Velg Tema» og klikk «1960/70 tallet hippie og disco».


70-tallet derimot, startet litt brått med oppløsningen av The Beatles og retur av Apollo 13 (med store problemer). Watergate skandalen, Apple skapes og Vietnam krigen er endelig over. Så i dette tiåret er det altså mer å juble for, og med dette så tilbyr vi mange kostymer for å feire mindre krig og at vi kan ha iPhone i lommene våre. For å feire dette, så har vi 70 talls kostyme i form av parykker, kostymer og tilbehør.

For denne epokens motetips så kan 70 talls kostyme ligne på en modifisert versjon av det vi ville normalt brukt i dag, samt noen stiler som nesten ligner på en farse (hvorfor trodde vi at dét så bra ut?!). I denne epoken ville folk ha brukt kjoler/dress, boots og mye mer. Og folk hørte på Abba da, selvfølgelig. Men også en ny generasjon av Rock musikk fremkom.


 I 1970 kostyme kategorien har vi solbriller som du kan legge til kostymet ditt for en kul twist til ditt 70 talls kostyme. Med disse solbrillene kan du rocke en kul stil vi har, som heter «psychedelic rocker» eller en «Orange gogo girl». For å komplementere til ditt nye 70 talls kostyme så har vi mange interessante parykker og bart. Dette kan være morsomt å skaffe til kostymet ditt, da det gir kostymet ditt det lille ekstra. 


Bart eller skjegg trenger ikke være bare for menn, det kan være utrolig morsomt hvis man ser det lille spillet på androgynitet og hvis det motsatte kjønn bruker bart og skjegg. Det samme gjelder dog for menn også. Så her kan la inspirasjonen overflyte og la kreativiteten utløse seg for å få et kult og unikt 70 talls kostyme. Samt det å komme seg ut av komfortsonen kan få folk til å le, og det skapes en minneverdig kveld. Sjekk gjennom sortimentet vårt, vi tviler sterkt på at du blir skuffet når du skal velge et 60 talls kostyme, eller et 1970 talls kostyme.