1940/50 Tallet Rock`n Roll

1930,1940 og 1950 talls kostyme til temafest

Vi i Mye Moro har mange spennende 30 talls kostyme og 1940 kostyme. Hvis du er på utkikk etter en drakt til et tema fest kan du finne det rette antrekket hos oss! Utvalget er så mangt, men noe av det du kan finne er blant mange av de kjente antrekkene fra 30 og 40 tallet. 30 tallet var en periode preget av gjenoppreise på det amerikanske kontinentet. Spesielt siden Wall-Street krasjet skjedde like før tiåret begynte. Det var derfor det var en stor depresjon som feide gjennom landet. Samt politisk ekstremisme herjet planeten som fasisme, nazisme og kommunisme som også fikk mange tilhengere. Det var en veldig mørk periode, men det finnes likevel mange kule og ikoniske 1930 kostymer og 40 talls kostymer å finne!


I 30-tallet så var kles-stilen mindre ekstravagant enn på 20-tallet. Man kunne likevel vite forskjell på hva man skal ha på seg og ikke ha på seg. Det var for det meste ulike kjoler. 30-tallet var et ti-år for å komme seg opp etter 1929 Wall-Street krasjet. Så forretninger forsket seg fram og iverksatte billigere måter for å produsere klær. Nye materialer som var billigere å produsere hadde blitt skapt under denne perioden for å erstatte de dyre materialene.


Så for et 30 talls kostyme kan man kle seg ut som mafia for eksempel. Mafiaen drev og herjet rundt på denne tiden, ranet banker og skapte kaos i byen. En annen karikatur er Charlie Chaplin, som ble ekstremt populær etter første verdenskrig, så et 30 talls kostyme som Charlie Chaplin er høyt anbefalt. For menn så kan man ha på seg noe som heter «eplenikkers» (Plus fours) som er en type lange poseformede knebukser. Noe som Charlie Chaplin hadde på seg. En flat-cap var også veldig populært blant befolkningen, og som passer utmerket til ditt 1930 kostyme.


For kvinnelige 1930 kostymer så hadde de på seg enkle, men feminine utkledninger som en «two piece v neck cardigan», som ligner veldig på en vanlig cardigan man bruker i dag. I tilleg til dette, for sitt 30 talls kostyme, så kan man ha på seg en enkel bluse, og et langt skjørt med knapper.

Mens for 40 tallet, som var dominert av krig, så var det praktisk kledning som dominerte mote-verdenen. I krigstidens mote, i bryllup for eksempel, så ville brudgommen ha på seg militær uniformen sin, mens bruden ville ha brukt, noe som i dag kan klassifiseres som et kontor-skjørt drakt. Det ble lagd kampanjer av den britiske regjeringen som fikk folks meninger til å tenke at det var uanstendig med overflødig bruk av knapper, dekor, osv. Klesplagg var ment for å vare lenge. Bare det som var praktisk og brukte minst mulig ressurser var ok.


Men noe av de kjente antrekkene vi finner for 40 talls kostymer er det kjente Rosie hodeskjerfet. Eller denne retro blusen, passer godt for et 1940 kostyme. Hvis du skal ha en fest satt i 30, eller 40 tallet finnes det utrolig nok mye interessant å finne som representerer denne tiden. Sjekk gjennom vårt sortiment for 1930 kostymer og 40 talls kostymer, så finner du flere utvalg!


Her gir vi deg også et utvalg av våre produkter som kan brukes til temaet 50 tallet, Rock & Roll, Grease etc. Den gangen håret var fullt av brylkrem, hillbillyene regjerte dansegulvet og dansefoten virkelig fikk kjørt seg!